10 Martie 2010

Sondaj analisti: Inflatia a coborat la 4,6% in februarie



Rata anuala a inflatiei a coborat in februarie la 4,6%, potrivit unui sondaj realizat printre membrii Asociatiei Analistilor Financiar - Bancari din Romania (AAFBR), dupa ce in ianuarie a urcat pana la nivelul de 5,2%, in ciuda optimismului manifestat banca centrala.
Conform opiniilor exprimate de catre membrii Asociatiei Analistilor Financiar – Bancari din Romania (AAFBR) in cadrul unui sondaj intern, rata lunara a inflatiei din luna februarie a acestui an a fost, probabil, de 0,3% (estimarile variaza intre 0,2% si 0,7%), ceea ce determina o scadere a ratei anuale la 4,6% (estimãrile variaza intre 4,5% si 5%) comparativ cu 5,2% in luna ianuarie.

Pentru luna martie estimarea membrilor AAFBR plaseaza rata anuala a inflatiei la 4,4% (estimarile variaza intre 4,1% si 4,9%).

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, se arata in continuare optimist, iar rececent a declarat ca economia o sa isi reia cresterea, iar rata anuala a inflatiei va incepe sa scada. "Apropo de PIB si inflatie, eu raman in continuare optimist. Probabil ca cifrele care vor aparea in urmatoarea perioada vor atesta acest lucru", a declarat Mugur Isarescu.

Pentru finele anului 2010, rata anuala a inflatiei s-ar putea situa la 4% (estimarile variaza intre 3,8% si 5,1%).

AAFBR este o asociatie profesionala fara scop lucrativ, infiintata in luna ianuarie 2008 si care reuneste in randurile sale peste 50 de analisti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societati de administrare a investitiilor, societati de asigurari si din piata de capital.



Citeste si