7 Mai 2010

70 de firme aradene au fost amanate la plata obligatiilor catre bugetul de stat



Aproximativ 70 de agenti economici din judetul Arad au primit, in ultimele doua luni, aviz favorabil pentru amanarea la plata a obligatiilor bugetare, valoarea sumelor fiind de aproximativ 17,1 milioane lei.
Purtatorul de cuvant al Directiei Generale a Finantelor Publice Arad, Calin Arusti, a precizat ca actualele prevederi privind amanarea la plata a obligatiilor fiscale au fost legiferate in contextul crizei economico-financiare din Romania, care a afectat mediul de afaceri, generand diminuarea lichiditatilor operatorilor economici, cresterea ratei somajului, precum si cresterea riscului privind imposibilitatea asigurarii nivelului de lichiditati necesare operatorilor economici in vederea derularii activitatii curente.

„Conform legislatiei, orice masuri de executare silita sunt suspendate in cazul contribuabililor care primesc aviz favorabil in vederea amanarii la plata a datoriilor. Pana la data de 30 aprilie, 68 de agenti economici au primit aviz favorabil in vederea amanarii la plata a obligatiilor bugetare pentru sume ce se ridica la 17.134.749 lei. Conform statisticii anterioare intocmita la data de 31 martie, 46 de agenti economici primisera avizul favorabil pentru sume in cuantum de 10.923.900 lei“, a precizat Calin Arusti, citat de NewsIn.

Amanarea la plata se poate solicita de contribuabili, prin cerere, pentru obligatiile fiscale datorate si neachitate in ultima zi a lunii anterioare depunerii cererii. In cerere contribuabilii vor indica perioada pentru care se solicita amanarea la plata, care nu poate fi mai mare de 6 luni.



Citeste si