7 Mai 2010

Basescu: Transa urmatoare de la FMI va veni in iulie



Presedintele Traian Basescu a precizat ca urmatoarea transa de la FMI va fi virata in iulie, si nu in a doua parte a lunii iunie, cum s-ar fi intamplat in mod normal, pentru a da timp Guvernului sa probeze ca este angajat sa ia masurile convenite.
"Nu am convenit astazi cu Fondul care vor fi benchmark-urile inainte de eliberarea transei urmatoare. In mod normal, transa urmatoare trebuia eliberata in partea a doua a lunii iunie, dar, cu certitudine, vor fi introduse benchmark-uri care vor face ca transa urmatoare de la Fond sa intre in luna iulie, pentru a da timp Guvernului sa probeze ca este angajat sa isi ia masurile pe care le convenim", a precizat seful statului in cadrul unei declaratii de presa ulterioare intalnirii cu delegatia FMI, conform NewsIn.

Presedintele Traian Basescu (foto) a precizat ca a avut doua intalniri cu reprezentantii FMI si mai multe intrevederi cu responsabilii din Guvern pentru a discuta solutiile pentru ca Romania sa se incadreze in tintele de deficit convenite.

"Pe data de 4 mai, la ora 12:00, m-am intalnit cu primul-ministru, cu guvernatorul Bancii Nationale, cu ministrii economici si cu specialisti de la Banca Nationala. Tot pe data de 4 mai, la ora 17:00, m-am intalnit cu reprezentanti ai FMI, ai UE si ai Bancii Mondiale, echipa de evaluare a progreselor pe care le-a facut Romania. Pe data de 5 mai, la ora 11:00, m-am intalnit cu primul-ministru si cu guvernatorul Bancii Nationale, de asemenea, si cu un numar mare de ministri din domeniile economice. Si, in sfarsit, astazi, pe 6 mai, m-am intalnit cu liderii structurilor si formatiunilor politice care sustin guvernul. Intalnirea a avut loc la ora 9:30. Iar la ora 14:30 m-am intalnit cu FMI", a enumerat seful statului intalnirile avute cu oficialii FMI si ai Guvernului.

Motivele acestor intalniri dense, a precizat presedintele, au fost legate de solutia pe care Romania urmeaza sa o adopte in continuare, "pentru a face fata crizei si pentru a limita riscul crearii unor situatii extrem de dificile, nu numai ca efect a ceea ce se intampla in economia romaneasca, pentru ca aici sunt deja semnale pozitive (...) dar in primul rand, datorita influentelor evenimentelor economice care se produc in regiunea noastra".



Citeste si