18 Mai 2010

Revista presei de business: Esecul asumarii unei decizii privind restructurarile bugetare



Presa de business scrie astazi despre intalnirea Consiliului Economic si Social, dar si despre efectele intaririi dolarului fata de euro.
Ziarul Financiar relateaza despre intalnirea de ieri a Consiliului Economic si Scoial, ai carei 45 de membri “s-au ingramadit intr-o sala ieri trei ore fara sa fie in stare sa ia o decizie”. Pana la finalul anului, nivelul datoriei externe va ajunge la 90 mld. euro, echivalentul a 73% din PIB, estimeaza un economist al RBS Romania.

“Record absolut: economia subterana a ajuns la 40% din PIB”, titreaza Financiarul. Evaziunea fiscala din industria alimentara se ridica la 7-8 mld. euro anual, iar alte doua miliarde de euro se pierd prin evaziunea cu tu¬tun, alcool si produse petroliere.

Razboiul euro-dolar face prima victim in Romania – pretul benzinei, scrie Gandul. Dupa ce benzina s-a scumpit cu 8,2% anul acesta, intarirea continua a dolarui fata de leu se va traduce in preturi si mai mari la pompa.

“Cine vrea sa-i aduca pe mineri in Capitala?” intreaba Romania Libera, care anunta ca peste 300 de ortaci sunt asteptati maine la Bucuresti.

Money Express analizeaza, in editia din aceasta saptamana, cum a incercat Cornel Penescu sa goleasca “stupul cu miere” al propriei companii.

Au inceput executarile la Laguna Residence, anunta Capital.ro. Cu numeroase procese pe rol, GEA Prasa International a vandut activele si pasivele catre o firma nou-infiintata.



Citeste si