1 Iunie 2010

ANSVA vrea sa faca economii prin diverse solicitari adresate Comisiei Europene



Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a solicitat Comisiei Europene (CE) recunoasterea Romaniei ca tara libera de bruceloza bovina, masura ce va duce la realizarea de economii la bugetul de stat.
Potrivit ANSVSA, dosarul depus de Romania a fost evaluat de catre expertii Comisiei Europene si urmeaza sa fie aprobat, scrie NewsIn.

De asemenea, pana la sfarsitul acestui an, ANSVSA va solicita CE statutul de tara libera pentru alte trei boli: tuberculoza bovina, leucoza enzootica bovina si anemia infectioasa ecvina.

Autoritatea mai arata ca prin obtinerea statutului de tara libera pentru aceste boli, se vor realiza economii substantiale la bugetul statului, prin reducerea numarului de teste, cu respectarea cerintelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii Animalelor (OIE).

Totodata, se va acorda un sprijin important crescatorilor de animale din tara noastra, prin cresterea exporturilor si a importantei Romaniei pe piata comunitara a comertului cu animale din aceste specii.



Citeste si