10 Iunie 2010

VIDEO - Cat de tulbure este imaginea Romaniei pentru investitori

Mai mult de jumatate (61%) din respondentii unui studiu Ernst&Young sunt optimisti in privinta iesirii din criza financiara in urmatoarele 12 luni, in timp ce 69% dintre acestia sunt increzatori in perspectiva economica a tarilor in care sunt prezenti.
Pe de alta parte, cele mai importante trei directii de investire a capitalului sunt cresterea organica, achizitii in sectoare considerate relevante, respectiv cercetare si dezvoltare. In aceste conditii, 47% dintre companii se asteapta sa incheie o tranzactie in urmatoarele 6 luni, spre comparatie cu 25% in 2009, urmand ca procentul sa creasca in urmatorii 2 ani pana la 67%.

Cele mai importante obstacole in incheierea unei tranzactii sunt incertitudinea multiplilor de evaluare (65%), precautia investitorilor (60%), cresterea riscului pentru o tranzactie (57%).

"Imaginea Romaniei este cam tulbure, sunt investitori care se uita spre piata romaneasca si unii care nu sunt prezenti in Romania, dar din cauza conditiilor si a ceea ce intentioneaza Guvernul sa faca in perioada urmatoare sunt reticenti", a spus Cornelia Bumbacea, partener Ernst&Young Romania.

Descarcati de pe site-ul conferintei toate prezentarile speakerilor M&A Outlook 2010.



Citeste si