22 Iulie 2010

Romania risca sa nu mai intre in Schengen



Tarile nordice ar putea insista,dupa raportul CE de marti, ca justitia ineficienta si coruptia din randul politiei si granicerilor romani si bulgari reprezinta un motiv de neincredere in capacitatea Bucurestiului si Sofiei de a administra granitele si de a emite vize, in vederea aderarii la Schengen, scrie 9AM.

Aceasta idee a fost vehiculata deja anul trecut, dar a fost scoasa in ultimul moment din versiunea finala a raportului Comisiei Europene, legarea aderarii la spatiul Schengen si la Zona euro de lupta impotriva coruptiei si crimei organizate fiind considerata prea mult, relateaza NewsIn.

Noul raport al CE, dat publicitatii marti, nu mentioneaza sistemul Schengen. "Va depinde de Consiliul (de ministri, care reprezinta statele membre - n.red.) sa traga concluziile. Pot, daca vor, dar va fi o decizie politica", a declarat un oficial UE pentru EUobserver.

Din punctul de vedere al europarlamentarului german de dreapta Ingeborg Grassle, aceasta ar fi concluzia logica, in special in condiitile in care inghetarea fondurilor UE nu mai reprezinta o metoda eficienta.

Citeste mai multe detalii aici



Citeste si