5 August 2010

Guvernul asigura FMI ca va impozita averile mari



Guvernul a promis FMI ca, pana la jumatatea lunii august, va elabora o ordonanta pentru impozitarea averilor mari ale persoanelor fizice si va extinde criteriile de definire a venitului impozabil, astfel incat sa fie taxate toate castigurile provenind din surse pentru care nu sunt acceptate scutiri.

Proiectul de ordonanta pentru impozitarea averilor mari va fi elaborat cu asistenta tehnica a FMI, conform scrisorii de intentie la acordul stand-by obtinuta de Mediafax.

"In linie cu asistenta tehnica a FMI, vom pregati un proiect de ordonanta cu viitoare cerinte de impunere a averilor mari ale persoanelor fizice pana la jumatatea lunii august. Vom extinde definitia venitului pentru a permite taxarea veniturilor din orice sursa pentru care nu exista scutiri legale", se arata in document.

O misiune comuna a FMI si a Comisiei Europene a evaluat la Bucuresti modul in care Romania a indeplinit criteriile de performana stabilite pentru finele lunii iunie si a stabilit cu autoritatile un nou set de prognoze macroeconomice.

In urma revizuirii acordului stand-by, Consiliul Director al FMI ar trebui sa supuna aprobarii, la finele lunii septembrie, eliberarea celei de-a sasea transe din imprumut, in valoare de 914 milioane de euro.



Citeste si