25 August 2010

Guvernul propune majorarea salariilor in 2011



Reprezentantii Executivului au prezentat sindicatelor, luni, doua proiecte privind salarizarea in sistemul bugetar, care prevad pentru anul 2011 majorarea salariilor cu procente cuprinse intre 1 si 20.

Presedintele CNSRL Fratia, Marius Petcu, a declarat la finalul discutiilor de la Ministerul Muncii ca reprezentantii Guvernului au prezentat un proiect de lege al salarizarii pentru anul 2011 si un proiect de lege cadru care "este o prelungire a Legii 330/2009", scrie Mediafax.

Liderul CNSRL Fratia a precizat ca in legea-cadru nu mai sunt prevazute salarii de merit, al treisprezecelea salariu sau prime de vacanta, iar legea salarizarii pentru 2011 propune variante de majorare a salariilor cu proportii cuprinse intre 1 si 20%.

Potrivit lui Petcu, bugetarii care au venituri cuprinse intre 600 si 800 de lei ar putea beneficia de majorari salariale cu 20%, iar pentru cei care au venituri de peste 2.500 de lei majorarea propusa este de 1%.

Petcu a mai spus ca in cadrul discutiilor s-au luat in calcul doua variante de majorare a salariilor, una care vizeaza cresteri mai mari pentru salariile mai mici si o comprimare a grilei de salarizare, iar cea de a doua care prevede majorari mai importante pentru toti bugetarii.



Citeste si