4 Octombrie 2010

Top Prima Pagina: Cele mai importante subiecte din ziare



Afla care sunt subiectele de prima pagina ale ziarelor de astazi.

Curierul National

"Evaziunea, un sport national", scrie Curierul National pe prima pagina.

In economia romaneasca fraudarea bugetului de stat a devenit un sport national, iar paguba atinge usor pragul de 15 mld. euro anual Radulescu (BNR): Exista slabiciuni majore pe intregul lant de colectare, controalele ajung numai la cei fraieri Pirvu (CNIPMMR): Controalele autoritatilor merg pe principiul "lasa-l ma pe ala, ca-i de-al meu''.


Adevarul

Adevarul pune pe prima pagina titlul "Un esec: actiunea „Bani pentru tigani“

In momentul declansarii expulzarilor din Franta, mai multi lideri ai comunitatii rrome din tara au lansat o serie de acuzatii la adresa statului, reunite sub o sentinta: „Nu si-a facut treaba“. In spatele acestor cuvinte se afla insa cifrele. In prezent, numai Agentia Nationala pentru Rromi deruleaza proiecte de 18 milioane de euro. O suma care, corect investita, ar produce efecte vizibile.



Evenimentul Zilei

"Studentii incep cursurile cu vechile probleme. Plus una noua", anunta Evenimentul Zilei.

La vechile probleme ale sistemului se adauga una "fierbinte": suparate pe taierile salariale de 25%, multe dintre cadrele universitare se gandesc serios sa-si schimbe locul de munca.


Financiarul

"Mugur Isarescu: O crestere a impozitelor nu va ajuta la revenirea economiei", este titlul principal pe prima pagina din ziarul Financiarul.

Guvernatorul BNR spune ca o crestere a impozitelor nu va ajuta la revenirea economiei.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, considera ca actuala pozitie fiscala este suficienta, iar mediul economic are nevoie de stabilitate si predictibilitate fiscala. In opinia sa, au fost adoptate chiar prea multe masuri de acest gen. Seful bancii centrale afirma ca, dincolo de durerile sociale, reactia economiei la majorarea TVA a fost, cel putin pana in prezent, relativ pozitiva si pana acum nu s-au inregistrat efecte de runda a doua.



Gandul

Gandul scrie pe prima pagina despre "Cat mai valoreaza casa ta. Harta preturilor din marile orase".

Pe o piata imobiliara incremenita inca in povestile boomului de acum doi ani, tranzactiile se numara pe degete.





Citeste si