28 Octombrie 2010

Top Prima Pagina: Cele mai importante subiecte din ziare



Afla care sunt subiectele de prima pagina ale ziarelor de astazi.

Adevarul

Unsprezece elevi ai uneia dintre cele mai scumpe scoli din lume, Institutul LeRosey din Elvetia, sunt voluntari la Beius in cadrul unui program fara de care nu ar putea absolvi liceul, titreaza Adevarul pe prima pagina.

Adolescentii au la dispozitie o saptamana sa ridice o casa pentru o familie saraca de rromi din Beius. Proiectul le va aduce calificativul necesar pentru inscrierea la Bac-ul international.

Evenimentul zilei

Evenimentul zilei scrie pe prima pagina despre cum a aratat motiunea de cenzura dincolo de ecran. Cu opozitia jucand la imagine, cu zeci de dosare cu semnaturi anti-Boc depuse in fata tribunei parlamentului, puterea a preferat sa fie cu ochii pe propriii parlamentari, dar si pe bilele de vot la motiune. Intre timp, in balcoane sustinatorii PNL se imbranceau cu oamenii de ordine pentru un loc de spectator.

PNL si-a impus cu forta sustinatorii in lojele parlamentului. Trei dintre deputatii liberalii au avut un schimb dur de replici cu angajatii Camerei care supravegheaza intrarile la lojele invitatilor, dupa ce acestia nu au permis accesul a patru invitati ai PNL din Clubul bloggerilor liberali. Dupa cateva imbranceli intre un invitat al PNL si angajatul de la Camera, cei patru, care poarta tricouri pe care scrie "Sus motiunea", au fost lasati sa asiste la plen.

Gandul

Si cotidianul Gandul pune pe prima pagina radiografia unei zile de foc pentru Guvernul Boc – motiunea de cenzura.

Guvernul Boc isi asuma astazi raspunderea pe Legea Educatiei, ceea ce, teoretic, permite opozitiei sa depuna o noua motiune de cenzura. Liberalii vor, pesedistii se mai gandesc.

Imediat dupa caderea motiunii, presedintele PNL Crin Antonescu s-a declarat dezamagit de pedelistii cu care Opozitia negociase voturile. "Doar 2 sau 3 dintre cei cu care s-a negociat au votat pentru. De fapt, nici nu s-a negociat, pentru ca ei m-au cautat, chiar si cu o seara inainte. Azi dimineata (miercuri -n.red) erau de negasit. Unii n-au venit la vot, altii au venit si n-au votat deloc, adica si-au dat votul guvernului", a declarat Antonescu.

Romania libera

Romania libera trece in revista principalele momente ale motiunii de cenzura - disputele dintre PSD si PNL, disciplina forte impusa in PDL de ministrii recent debarcati si rein¬torsi la carma partidului, esecul jonctiunii dintre opozitie si protestele sindicale.

Munti de dosare cu semnaturi pentru demiterea Cabinetului Boc, tricouri si ecusoane special comandate pentru ziua de ieri, discursuri slabe scoase parca din arhiva, imbranceli intre sustinatorii opozitiei si fortele de ordine ale Parlamentului. Atat a ramas din promisiunea PSD si PNL de schimbare a Executivului.


Financiarul

"Suspendarea platilor catre Pilonul II ar reduce deficitul sistemului public de pensii" scrie Financiarul in deschiderea editiei de astazi.

Masura ar putea fi adoptata pe o perioada de doi ani, pana ce criza va fi depasita. Problemele aparute in cazul Pilonului I nu sunt cronice, ci au fost generate de masuri administrative. Salariatii pot fi motivati sa economiseasca benevol, pe baza unor deduceri fiscale

Masura adoptata de Ungaria de reducere a deficitului bu­ge­tar prin suspendarea tem­po­rara a transferurilor de bani intre sistemul public si fondurile de pensii private obligatorii ar putea fi o solutie si pentru problemele Romaniei, considera analisti si oameni de afaceri. Acestia sunt de parere ca era de asteptat ca deficitul sistemului public sa creasca dupa introducerea Pilonului II.

Curierul National

Din Curierul National aflam ca in urmatorii ani, inca cinci milioane de proprietari vor fi dati afara din case 40% dintre familiile din SUA deja nu isi mai platesc ipotecile. Institutiile financiare au recrutat frizeri pentru a face fata avalansei de documente.

In aceste conditii, dinamica executarilor silite se mentine la niveluri alarmante. Astfel, luna trecuta, conform site-ului RealtyTrac, procedurile au fost lansate pentru 347.200 de locuinte, cel mai ridicat nivel din primavara acestui an incoace, cu 3% mai mult decat in august si cu 1% fata de septembrie 2009. Ultimul stadiu al acestui proces, cel al intrarii in posesia creditorului, a depasit pentru prima data 100.000 de locuinte, respectiv 102.134 case.




Citeste si