11 Noiembrie 2010

Libocor, BRD: Avem nevoie de o agentie de rating interna



Problemele cu care se confrunta companiile in ultimii ani si ineficienta in constientizarea cauzelor care au dus la societatile la insolventa sau faliment pot fi foarte transparentizate prin infiintarea unei agentii de rating interna, a declarat Florian Libocor, economist-sef la BRD SocGen.

“Am observat ca in ultimii 10-15 ani fiecare companie care isi lansa un busineess voia sa ajunga foarte repede sus si ardea foarte multe etape. Iar cand lucrurile nu mergeau bine, vinovatul era oricine altcineva infara de manager. […] Avem nevoie de o agentie care sa transparentizeze lucrurile, adica o agentie de rating”, considera Florian Libocor (foto).

O alta greseala pe care a observat-o economistul in ultimii 4-5 ani este ca profitul operational a scazut in favoare unui castig financiar.

“Daca ti-ar asumat un obiect de activitate incearca sa ti-l mentii. Oricine crede ca va putea creste altfel decat organic va esua”, a afirmat reprezentantul BRD.

De asemenea, multe companii din Romania nu apreciaza indeajuns de corect capitalul uman, acesta fiind singurul care poate sa aleaga, sa gandeasca si sa evolueze.



Citeste si