15 Noiembrie 2010

Revista presei de business: Cele mai importante subiecte ale zilei



Mercedes a renuntat la investitia in Romania pentru ca drumurile nationale nu erau suficient de bune, productiile marca Discovery "made in Romania" intarzie sa apara, iar economia ar mai putea ramane inca un an in recesiune, indica principalele stiri de astazi.

Compania Mercedes nu a investit in Romania acum cativa ani pentru ca infrastructura in transport nu era suficient de buna, sustine ambasadorul Germaniei la Bucuresti Andreas von Mettenheim, potrivit Ziarul Financiar. Ambasadorul afirma ca, pe fondul crizei, investitiile germane in Romania au scazut in acest an cu doua treimi, dar adauga ca statul roman are de platit firmelor germane din Romania datorii de 140 mil. euro.

Productiile marca Discovery "made in Romania" mai au de asteptat - deocamdata reteaua de televiziune nu a primit nicio oferta suficient de buna care sa justifice o serie de documentare 100% locale, spune Ada Roseti, director de programe Discovery in Romania, Ungaria, Cehia si Slovacia, intr-un interviu acordat Daily Business.

Datele istorice indica faptul ca recesiunile romanesti dureaza cate trei ani si ca scaderea populatiei va constitui o frana in calea dezvoltarii ulterioare a tarii, scrie Saptamana Financiara.

Gandul scrie despre cum a ajuns Hrebenciuc junior sa scrie o carte la 26 de ani. "Daca esti bine pregatit si ai initiativa, poate fi un avantaj sa ai un nume important în familie. Marele dezavantaj este Insa ca orice succes pe care il ai este privit cu indoiala si orice esec este foarte mediatizat", afirma Andrei Hrebenciuc, asistent universitat la Academia de Studii Economice din Bucruesti si fiul lui Viorel Hrebenciuc.

Reporterii de la Evenimentul Zilei ne explica cum poti fi complice la propriul jaf cu ajutorul Facebook.



Citeste si