2 Decembrie 2010

CNADNR vrea sa modernizeze un drum national cu 145 mil. lei



Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) vrea sa modernizeze drumul national 5, pe tronsonul Bucuresti-Adunatii Copaceni, judetul Giurgiu, pe o distanta de 11,6 kilometri, valoarea estimativa a contractului fiind de peste 145 milioane de lei, fara TVA, potrivit Mediafax.

Lucrarile se vor desfasura intre km 7+573 si km 19+220, sunt finantate prin fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana si bugetul de stat, se arata intr-un anunt al CNADNR.

Contractul are o durata de 48 de luni, din care jumatate reprezinta intervalul de executie si jumatate perioada de garantie.

La atribuirea contractului, propunerea tehnica va avea o pondere de 60%, iar pretul 40%.

Firmele care doresc sa participe la licitatie trebuie sa aiba o experienta de minim zece ani in domeniul constructiilor de drumuri, sa fi avut in ultimii trei ani o cifra medie de afaceri de cel putin 115 milioane de lei si sa demonstreze, printr-o declaratie bancara, ca dispune sau are acces la lichiditati, linii de credit sau la alte instrumente financiare in valoare de minim 36 milioane lei pentru o perioada de sase luni.

Tronsonul face parte din drumul Bucuresti-Giurgiu.

Potrivit site-ul CNADNR, contractul de modernizare a drumului Bucuresti-Adunatii Copaceni vizeaza si reabilitarea a patru poduri si a patru podete, elaborarea unui studiu de fezabilitate si a proiectului tehnic unei viitoare constructii noi care sa ocoleasca localitatile de pe traseul actual al DN 5 (dintre Bucuresti si Adunatii Copaceni) pentru reducerea timpului de tranzit prin localitati.



Citeste si