5 Ianuarie 2011

Boc ii cere lui Udrea solutii pentru problemele legate de atragerea fondurilor UE



Premierul Emil Boc a cerut reprezentantilor Ministerului Dezvoltarii, sa-i prezinte in termen de o saptamana, problemele cu care se confrunta beneficiarii proiectelor cu finantare europeana, precum si solutiile propuse pentru sprijinirea acestora, a declarat ministrul de resort, Elena Udrea.

"A ramas ca in termen de o saptamana sa-i prezentam problemele pe care noi le-am identificat si solutiile pe care le gandim, pentru a sprijini beneficiarii, autoritatile publice locale, pentru o rapida implementare a proiectelor", a declarat Udrea, citata de Mediafax.

Ea a precizat ca sunt situatii in care procedurile de achizitie dureaza chiar si un an si jumatate de la semnarea contractelor.

Udrea a mai spus ca premierul a solicitat informatii privind atragerea fondurilor europene, situatia platilor, precum si alte obiective ale ministerului in acest an.

Ministrul a adaugat ca cel mai important proiect al ministerului este Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii, in cadrul caruia Ministerul Dezvoltarii va gestiona o schema de finantare de patru miliarde de euro.

"A vrut sa stie ce mai construim, ce mai facem cu promovarea turismului si asa mai departe", a spus Udrea.

Ministrul a reiterat ca institutia pe care o conduce si-a atins tinta fixata anul trecut privind nivelul contractarii prin Programul Operational Regional pe care il gestioneaza si vizeaza in 2011 contractarea sumelor ramase din totalul de 4,3 miliarde euro.



Citeste si