21 Ianuarie 2011

Top Prima Pagina: Cele mai importante subiecte din ziare



Vezi care sunt cele mai importante subiecte abordate de ziare.

Adevarul

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isarescu spune ca, in 2011, „locomotivele" economiei ar trebui sa fie exporturile si investitiile. Dar si in cazul iesirii din recesiune, romanii nu vor trai bine foarte curand.

"Ne-am despartit de un an greu, incepe un an poate la fel de greu, daca nu si mai greu. Si nu sunt simple cuvinte. O sa incerc sa explic pe scurt. Noi am incheiat doi ani de recesiune - 2010 a fost un an intreg de recesiune. Patru trimestre batute pe muchie. De ce n-am iesit din recesiune in 2010? Pentru ca n-am reusit sa deschidem al doilea „front". Am avut mari probleme cu bugetul, cu deficitul bugetar, cu dezechilibrul bugetar", a declarat Vasilescu intr-un interviu acordat Adevarul.



Curierul National

Coface a mentinut, in ianuarie, ratingul de tara al Romaniei la nivelul "B" si estimeaza ca economia romaneasca va avea o crestere timida, iar exportul si cresterea productiei industriale vor ramane in continuare principalele motoare de crestere a economiei romanesti.

Curierul National explica, intr-un articol publicat astazi, ca Romania depinde prea mult de banii institutiilor internationale si ca economia tarii noastre nu trebuie sa se mai bazeze numai pe consum.




Romania Libera

Romania Libera prezinta culisele vanatorii de la Balc: "De ce se aduna unii dintre cei mai influenti oameni ai Europei pe domeniul de la Balc al lui Ion Tiriac pentru a impusca mistreti? In timp ce unii sustin ca punctul forte il reprezinta calitatea vanatului, altii vorbesc despre atractia irezistibila a unuia dintre cele mai importante domenii de vanatoare ale lui Ceausescu."

O noua partida de vanatoare pe domeniul lui Tiriac de la Balc se va desfasura in acest weekend.

Evenimentul Zilei

PNL ar da cota unica pe paritatea cu PSD, titreaza Evenimentul Zilei. Liberalii pun la bataie cota unica pentru a-i convinge pe social-democrati sa accepte numar egal de candidati pe listele comune la alegeri.

Primul semnal a fost lansat chiar de Crin Antonescu care, dand ca sigura "paritatea" PNL-PSD, a declarat ca nu trebuie facut "un fetis electoral" din cota unica.


Financiarul

Despre Mark Mobius, seful Franklin Templeton, cel mai important om din energia romaneasca, scrie Financiarul in editia de astazi.

"Cetatean german, acesta este membru in board-ul Lukoil Rusia si, in acelasi timp, supervizor in Consiliul de Supraveghere al Petrom. Prin reprezen­tan­tii Fondului Proprietatea din Consiliile de Administratie ale companiilor autohtone, Mobius are acces la informatii financiare, strategice si decizionale."




Citeste si