12 Aprilie 2011

Raiffeisen Broker, prime subscrise de 10 mil. euro anul trecut



Raiffeisen Broker de Asigurare - Reasigurare, companie membra a grupului financiar austriac Raiffeisen, a intermediat anul trecut prime brute subscrise in valoare totala de 10,7 milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei.

Numarul de polite administrate, in perioada mentionata, a fost de 12.300 de contracte, in timp ce veniturile aferente activitatii de brokeraj au insumat aproximativ 1,6 milioane de euro.

Profitul companiei s-a ridicat la nivelul de 954 de mii de euro in 2010.

Rezultatele brokerului de asigurare - reasigurare au fost prezentate odata cu cele ale Raiffeisen Leasing, ambele companii fiind parte componenta a portofoliului din Romania al grupului financiar austriac Raiffeisen.

Raiffeisen Leasing a finantat bunuri in valoare totala de 53 milioane euro in 2010, inregistrand o crestere cu 500% comparativ cu 2009. Compania s-a clasat astfel pe locul 4 in topul companiilor de leasing, cu o cota de piata de 4,7%.

Profitul net inregistrat pe grup a fost de 1,9 milioane euro, din care aproape 900 mii euro au fost realizati de catre Raiffeisen Leasing. Diferenta pana la suma totala a fost data de profitul net realizat de celelalte doua companii cu rezultate consolidate in cadrul grupului, respectiv Raiffeisen Broker Asigurare-Reasigurare si Raiffeisen Leasing Moldova.

Obiectul principal de activitate al societatii Raiffeisen Broker de Asigurare – Reasigurare il constituie activitatea de brokeraj de asigurare, oferind servicii pentru toate liniile de asigurare. Compania are ca asociat unic Raiffeisen Leasing International Gesellschaft m.b.H.



Citeste si