20 Mai 2011

Finantele au atras 500 mil. lei prin obligatiuni. Randament in scadere



Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut obligatiuni de stat la cinci ani de 500 milioane de lei, exact cat si-a propus, la un randament mediu de 7,34% pe an, putin sub cel platit la licitatia precedenta pentru titluri apropiate ca scadenta, de 7,38%, anunta Mediafax.

Prin operatiunea de joi, Trezoreria a redeschis o emisiune lansata in luna aprilie, iar titlurile ajung la scadenta in aprilie 2016.

Valoarea totala a cererilor a fost de 1,273 miliarde lei.

La licitatia din aprilie pentru astfel de titluri, Ministerul Finantelor a atras 289,1 milioane de lei, la un randament mediu de 7,38% pe an.
Urmatoarea operatiune este programata luni, 26 mai, iar ministerul vrea sa vanda obligatiuni la zece ani, in valoare de 500 milioane de lei.

Ministerul a programat pentru luna mai emisiuni de titluri de stat pe piata interna de 4,8 miliarde de lei, sub valoarea imprumuturilor contractate
in luna aprilie, de 6,13 miliarde de lei.

De asemenea, institutia s-a imprumutat in luna mai cu 939,2 milioane de euro prin emiterea de titluri de stat in valuta cu scadenta la trei ani, pe piata interna, cu 56% mai mult decat valoarea anuntata, la un randament de 4,89% pe an.

MFP a angajat de la inceputul anului imprumuturi de 25,7 miliarde de lei prin emisiuni de obligatiuni si certificate de trezorerie.



Citeste si