27 Septembrie 2011

BCR ia de la BERD 20 mil. euro pentru IMM-uri



BERD acorda un imprumut in valoare de 20 milioane euro Bancii Comerciale Romane (BCR) pentru finantarea investitiilor IMM-urilor in eficienta energetica, acesta fiind primul credit dintr-o noua facilitate a BERD pentru sustinerea domeniului energiei durabile din Romania.

"BERD sustine investitiile in domeniul eficientei energetice din Romania si suntem incantati sa lansam aceasta noua facilitate, care este destinata exclusiv intreprinderilor mici si mijlocii. Acest proiect va incuraja intermedierea financiara in Romania, intr-un moment in care accesul la finantarea comerciala ramane limitat si va ajuta economia Romaniei sa isi reduca gradul de intensitate energetica", a declarat Claudia Pendred (foto), director BERD pentru Romania.

Fondurile, cu o valoare totala de 60 milioane euro, vor fi canalizate catre economia reala din Romania, prin intermediari financiari locali, precum banci si companii de leasing.

Facilitatea de finantare a energiei durabile pentru IMM-uri din Romania (RoSEFF) va ajuta companiile locale sa-si maximizeze eficienta energetica si sa-si imbunatateasca competitivitatea, contribuind in acelasi timp la reducerea intensitatii energetice a tarii, potrivit celor doua banci.



Citeste si