20 Decembrie 2011

Finantele au atras 1,71 miliarde lei prin certificate la un an



Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat luni 1,71 miliarde de lei prin certificate la 12 luni, peste valoarea indicativa, la un randament mediu de 6,55%, in usoara scadere fata de cel platit la operatiunea pentru certificate la 11 luni realizata saptamana trecuta, de 6,6%, informeaza Mediafax.

Cererea totala a bancilor a fost de 3,74 miliarde de lei, iar valoarea indicativa a licitatiei era de 1,3 miliarde de lei.

Trezoreria a atras in prima zi a saptamanii trecute 1,42 miliarde de lei prin certificate la 11 luni, la un randament mediu de 6,6%.

Unii dealeri se asteptau la o alocare mai buna la un randament de 6,6%, in linie cu rezultatele de la precedentele doua licitatii, cand ofertele competitive castigatoare au provenit de la banci cu capital romanesc.

Ultima licitatie programata de Ministerul Finantelor in acest an va avea loc joi, cand Trezoreria vrea sa vanda obligatiuni cu scadenta la zece ani de 300 milioane de lei.

De la inceputul anului, Finantele au angajat imprumuturi de 52,17 miliarde lei si 1,401 miliarde euro prin emisiuni de titluri de stat.



Citeste si