7 Februarie 2012

Erste Bank: Un guvern tehnocrat poate avea o sustinere mai larga. Pentru piete conteaza continuitatea dupa alegeri



Un guvern tehnocrat poate avea o sustinere mai larga in Parlament si ar conduce, astfel, la diminuarea tensiunilor politice, insa, pentru piete, mai importanta este continuitatea de dupa alegeri, a precizat Juraj Kotian, co-head Macro/Fixed Income Research pentru ECE in cadrul Erste Group.

Acesta spune ca politica locala este influentata de catre presedintele Traian Basescu, care este un puternic sustinator al acordului cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana si, care, impreuna cu continuitatea consolidarii fiscale reprezinta cei mai importanti factori pentru piete.

„Si in trecut au existat unele remanieri in guvern, dar a existat totusi o continuitate. Demisia guvernului nu va influenta randamentele obligatiunilor emise de Romania, exceptie fiind cazul in care va exista o presiune puternica pe leu”, a explicat Juraj Kotian, la o discutie online despre raportul “Cine va cumpara obligatiunile emise de guvernele din ECE in 2012?”.

Emil Boc si-a dat astazi demisia din functia de prim-ministru al Romaniei, fiind la conducerea Executivului din decembrie 2008.

##SURVEY_FORM_281##



Citeste si