3 Martie 2006

In lipsa SIF-urilor, segmentul bancar s-a impus pe piata

In sedinta bursiera de ieri, cele cinci societati de investitii financiare au fost oprite de la tranzactionare, datorita unui comunicat referitor la pragul de detinere. In aceste conditii, lichiditatea pietei a inregistrat o valoare a tranzactiilor de 28,3 milioane de lei noi, cifra pe care analisti de la Prime Transaction o considera deloc mica in conditiile absentei SIF-urilor.

Piata a fost ieri dominata de tranzactiile realizate cu actiunile emise de Banca Transilvania, care pe un volum de 4.673.000 de actiuni rulate a raportat o valoare de 6.898.750 lei noi. La inchiderea sedintei, cotatia TLV era de 1,4800 RON, in scadere cu 1,33 la suta fata de sedinta precedenta. Cotatia BRD a scazut ieri cu 2,62 la suta, pretul de inchidere pe acest emitent fiind stabilit la 18,6000 RON.

Volumul total rulat ieri a fost de 310 mii de actiuni, pentru care a fost raportata o valoare de 5,7 milioane de lei noi. Tranzactiile cumulate ale celor doua reprezentante ale segmentului bancar au acumulat peste 40 la suta din valoarea totala a pietei principale. Si Actiunile Bancii Comerciale Carpatica au reflectat tendinta generala a pietei, spre finalul sedintei inregistrand o scadere de 3,91 la suta.

Lichiditate buna pe segmentul petrolier

Desi scaderea generala din piata a fost reflectata si de evolutia cotatiei actiunilor petroliere, principalii doi emitenti ai pietei au reusit si ieri sa intre in topul celor mai cautate actiuni din piata.

Rompetrol Rafinare Constanta a scazut in prima parte a sedintei cu 3,9 procente, pentru ca, la finalul zilei, sa inregistreze o depreciere de curs de 4,81 la suta. Actiunile RRC au ramas insa preferatele investitorilor, fiind rulate peste 44,6 milioane de titluri, valoarea totala a acestor tranzactii fiind de 4,5 milioane de lei. Actiunile SNP Petrom au scazut ieri cu Regular patru la suta, desi valoarea celor 10,3 milioane de actiuni a depasit 6,2 milioane de RON.

Bursa ramane rosie

Toti indicii pietei au scazut ieri la BVB. Cea mai mica scadere a fost inregistrata de indicele BET-C care s-a depreciat cu 2,72 la suta, in timp ce indicele BET a scazut cu 3,18 procente. Apatia din piata a afectat cel mai mult indicele ROTX.



Citeste si