2 Iulie 2012

E oficial. Emporiki Bank Romania isi schimba denumirea in Credit Agricole



Banca Nationala a Romaniei si-a dat acordul pentru cumpararea pachetului de actiuni ale subsidiarei Emporiki Bank din Romania de catre Credit Agricole, astfel ca banca va prelua denumirea grupului francez.

Aprobarea a venit la doua saptamani dupa ce Emporiki Bank Grecia a anuntat transferul actiunilor detinute la Emporiki Bank Romania catre Credit Agricole.

Emporiki Bank Romania va adopta oficial numele comercial si sigla Credit Agricole. Procesul pentru schimbarea numelui de brand in Credit Agricole a inceput deja si se va finaliza in urmatoarele saptamani.

Numele oficial al bancii va fi schimbat in Credit Agricole Bank Romania, pana la sfarsitul lunii august, dupa ce vor fi indeplinite toate formalitatile legale necesare.

Aceasta preluare este ultima etapa a unui proces inceput in 2009, in scopul de a consolida legaturile dintre Credit Agricole si subsidiarele Grupului Emporiki.

Cu doua zile inaintea alegerilor cruciale din Grecia din luna iunie, francezii de la Credit Agricole au anuntat finalizarea achizitionarii Emporiki Bank Romania de la Emporiki Bank Grecia.

Emporiki Bank Romania a avut pierderi de 5,1 mil. euro in 2011 insa acestea s-au redus semnificativ comparativ cu cele de 13,5 mil. euro din 2010 si de peste 18 mil. euro in 2009.



Citeste si