2 Noiembrie 2012

BCR a sesizat la DIICOT existenta unor falsuri in dosarele de credit a 4 firme din Calarasi, Oltenita si Bucuresti



BCR a sesizat DIICOT, in trimestrul II 2012, ca a descoperit, prin divizia antifrauda specializata a bancii, existenta unor falsuri in dosarele de credit a 4 firme din Calarasi, Oltenita si Bucuresti.

Cei cativa salariati ai bancii implicati in aceste cazuri au fost concediati. Banca a depus plangeri penale impotriva acestora si a altor persoane din afara bancii.

“Mentionam ca analizele de credit au la baza documente emise sau confirmate de companii, institutii si persoane autorizate. Bancile depun toate diligentele, potrivit normelor si regulamentele in vigoare, sa reconfirme autenticitatea si corectitudinea documentelor si informatiilor respective. Daca aceste documente contin informatii si afirmatii false raspunderea revine institutiilor si persoanelor respective”, se arata intr-un comunicat BCR.

DIICOT audiaza, astazi, o suta de persoane intr-un caz de frauda bancara estimata la 22 de milioane de euro, anchetatorii descinzand la locuintele a 50 de suspecti si la sediile societatilor acestora din Bucuresti, Ilfov, Calarasi si Giurgiu.



Citeste si