14 Februarie 2013

ING va reduce costurile cu 1 mld. euro si concediaza 7.500 de angajati



Grupul bancar si de asigurari olandez ING isi va reduce costurile cu un miliard de euro, iar 7.500 de angajati isi vor cauta un nou loc de munca, a precizat directorul financiar Patrick Flynn, pentru CNBC.

„Vedem multi clienti, in special cei de pe retail, care isi schimba comportamentul si se muta spre o banca mai digitalizata, iar noi trebuie sa raspundem acestor nevoi. Din nefericire, asta inseamna ca vom avea nevoie de mai putini oameni pentru a procesa aceste lucruri”, a mentionat Flynn. „Este un program mare, pe care trebui sa-l implementam”.

ING a raportat in ultimul trimestru al anului trecut un profit net de 1,43 miliarde euro, sub estimarile analistilor de 1,59 miliarde euro.
Flynn a declarat ca grupul a performat bine, in ciuda „unui mediu european dificil” si ca profiturile nete au scazut doar cu 5% comparativ cu anul precedent.

El a spus ca rezultatele includ si alte taxe, cum ar fi cea bancara. Directorul financiar de la ING a adaugat ca depozitele bancii au urcat cu 30 miliarde euro in 2012 si ca institutia de credit a platit statului olandez un miliard de euro.



Citeste si