12 August 2006

Banca Romaneasca majoreaza dobanzile la depozite

Banca Romaneasca va mari, de luni, dobanzile la depozitele in lei, euro, dolari sau lire sterline, majorare ce se aplica depozitelor cu dobanda fixa si cu plata la scadenta, a anuntat banca, vineri, intr-un comunicat remis NewsIn

La depozitele in lei, cea mai mare crestere de dobanda are loc la depozitele la o luna, a caror dobanda creste cu 0,70 puncte procentuale, pana la 7,30% pe an. Cea mai mare dobanda acordata de Banca Romaneasca, ramane, insa, cea la depozitele in lei pe noua luni sau un an, pentru care dobanda creste cu 0,60 de puncte, pana la 8,10% pe an.

La depozitele in dolari, dobanzile vor varia intre 5,00% si 5,40% pe an, in functie de perioada de plasament, dupa ce banca va majora dobanzile cu pana la 1,60 puncte procentuale, respectiv cu aproape jumatate mai mult decat ofera banca, in prezent, pentru acelasi tip de depozit.

La depozitele in euro, cea mai mare crestere de dobanda are loc la depozitele la noua luni, a caror dobanda creste cu 0,40 puncte procentuale, pana la 3,40% pe an. Cea mai mare dobanda acordata de Banca Romaneasca la depozitele in moneda europeana, ramane, insa, cea la depozitele pe un an, pentru care dobanda creste cu 0,35 de puncte, pana la 3,45% pe an.

Dobanzile la depozitele in lire sterline cresc cu 1,25 puncte procentuale la depozitele cu scadenta intre una si noua luni si ajung sa varieze intre 3,50% si 4,25% pe an. La depozitele pe un an, dobanda a crescut cu un punct, pana la 4,25% pe an.

La depozitele in lire sterline, cea mai mare crestere de dobanda a avut loc la depozitele la o luna, a caror dobanda a crescut cu 0,70 puncte procentuale, pana la 7,30% pe an. Cea mai mare dobanda acordata de banca Romaneasca, ramane, insa, cea la depozitele pe noua luni sau un an, pentru care dobanda a crescut cu 0,60 de puncte, pana la 8,10% pe an.

Dobanzile la depozitele in franci elvetieni s-au mentinut la nivelul de 1,50% pe an, cu exceptia depozitelor la o luna si la cele la trei luni, la care Banca Romaneasca a micsorat dobanzile cu un sfert de punct, pana la 1,25% pe an.

Banca Romaneasca detinea, la jumatatea acestui an, active in valoare de 2,92 miliarde lei (820 milioane euro) si controla 2,03% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele bancii centrale. Banca Romaneasca este membra a grupului elen, National Bank of Greece, care a intrat in finala cursei de privatizare a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC).



Citeste si