19 August 2006

Fitch va revizui ratingul BCR dupa finalizarea preluarii de catre Erste



Agentia internationala de evaluare Fitch va revizui in sens pozitiv ratingurile acordate Bancii Comerciale Romane (BCR), imediat ce Erste Bank va finaliza achizitionarea bancii romanesti, a declarat pentru NewsIn, analistul Fitch Tim Beck.
"Am plasat sub observatie de mai mult timp ratingul BCR si imediat ce tranzactia se va finaliza, vom imbunatati calificativul nostru", a spus Beck.

Fitch a acordat BCR in decembrie 2004 un rating de risc pentru obligatii de plata in valuta pe termen lung de "BB+", iar pentru obligatiile de plata in valuta pe termen scurt, calificativul "B". Agentia internationala a reconfirmat aceste calificative in decembrie 2005, cand Erste a fost desemnat castigatoare in privatizarea BCR.

Agentia de rating a ridicat, joi, de la "BBB-" la "BBB+", calificativele acordate instrumentelor de indatorare emise in valute straine ale Bancii Comerciale "Ion Tiriac", Bancpost, BRD - Groupe Société Générale si UniCredit Romania.

Fitch a modificat ratingul bancilor in urma schimbarii, tot joi, a plafoanelor de tara pentru 40 de state, printre care si Romania. Calificativul acordat Romaniei a fost schimbat de la "BBB-" la "BBB+", ca urmare a modificarii metodologiei de calcul.

"Avem ratinguri si pentru alte banci din Romania - ProCredit, Banca Transilvania si Banca Comerciala Romana - dar ratingurile acestor banci nu sunt constranse de plafonul de tara, si ca urmare nu sunt afectate de schimbare", a spus Beck.

"Aceste institutii financiare nu beneficiaza de sustinerea unei banci-mama puternice, cum este in cazul celorlalte patru banci," a precizat el



Citeste si