30 Martie 2015

ASF: Politele de asigurare RCA comercializate online nu au tarife reale



Tarifele politelor de asigurari auto obligatorii RCA comercializate in mediul online nu corespund intotdeauna cu oferta reala a societatilor de asigurare autorizate, atentioneaza Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), prin intermediul retelei de socializare Facebook.

ASF a sesizat, din petitiile transmise de catre consumatori, precum si din activitatea de monitorizare demarata de la inceputul anului, anumite practici cu privire la cumpararea politelor de asigurare RCA de pe internet (online). "Atentionam consumatorii ca tarifele politelor auto obligatorii comercializate in mediul online nu corespund intotdeauna cu oferta reala a societatilor de asigurare autorizate", arata autoritatea.

Principalele diferente sesizate de ASF apar ca urmare a utilizarii unui calculator online care functioneaza defectuos, din ignorarea sistemului bonus - malus, din lipsa de actualizare a ofertelor sau din lipsa autorizarii ASF a furnizorului online.

"Recomandam consumatorilor sa consulte mai multe site-uri ce comercializeaza polite de asigurare RCA si sa se asigure ca furnizorii de polite RCA sunt reglementati si supravegheati de ASF. Puteti verifica acest lucru in Registrul intermediarilor autorizati de ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiarã a sesizat, din petițiile transmise de cãtre consumatori, precum și din...

Posted by Autoritatea de Supraveghere Financiarã on 26 martie 2015



Citeste si