13 Noiembrie 2015

Se anunta un 2016 agitat pentru asigurari: Cu cat se vor (mai) scumpi politele RCA



Exista o legatura directa intre prabusirea ASTRA si cresterea din ultima perioada a politelor RCA? Brokerii scot din calcul falimentul asiguratorului si vorbesc despre o reglare a pretului pe piata. Dar cat de sus vor ajunge preturile?

Este sau nu ASTRA cauza? Se speculeaza sau nu pe seama acestui esec? Ar putea fi doar doua dintre intrebarile pe care si le pun cei care vad ca polita obligatorie de asigurari auto este din ce in ce mai scumpa. Cu atat mai mult cu cat conducerile unor companii de asigurari considera ca cei ramasi in piata ar trebui sa suporte costurile celor care au dat faliment.

In pofida acestor premise, brokerii sunt de parere ca nu face decat sa asistam la o „spalare” a pietei, pusa pe seama disparitiei politelor RCA cu o valoare care nu acoperea riscurile reale. „Impactul acestei situatii a ASTRA nu este de natura sa creasca costurile, pentru ca noi banii ii avem. Vom avea grija sa nu se speculeze aceasta situatie din motive obiective”, declara presedintele ASF, Misu Negritoiu, dupa audierile din 8 septembrie de la Comisia de Buget a Camerei Deputatilor pentru sustinerea proiectului de lege privind autorizarea si supravegherea activitatii de asigurare si reasigurare.

Citeste articolul integral pe adevarulfinanciar.ro.



Citeste si