23 Decembrie 2015

Banca Transilvania imprumuta 75 mil. euro de la BEI pentru a finanta IMM-uri si institutii publice



Banca Transilvania a primit o finantare de 75 de milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii - BEI, a doua transa dintr-un imprumut de 150 milioane de euro, banii urmand sa fie utilizati pentru creditarea IMM -urilor, societatilor cu capitalizare bursiera medie si institutiilor publice.

"Banca Transilvania primeste un imprumut de 75 de milioane euro din partea Bancii Europene de Investitii - BEI - pentru finantarea proiectelor din domeniul industriei, serviciilor, agriculturii si infrastructurii promovate de IMM-uri, societati cu capitalizare bursiera medie si institutii publice din Romania", se arata intr-un comunicat al institutiei de credit, citat de Mediafax.

Prima transa a finantarii, primita in octombrie 2014, a avut aceeasi destinatie. Parteneriatul Banca Transilvania - BEI are ca obiectiv sa incurajeze societatile romanesti sa lanseze investitii, sa ia in considerare posibilitatile de dezvoltare a activitatilor lor si sa creeze noi locuri de munca, bazandu-se pe finantare flexibila pe termen lung.

Imprumutul este conceput astfel incat sa sprijine angajarea tinerilor, o prioritate fundamentala a Bancii Europene de Investitii, in cadrul programului BEI "Competente si locuri de munca - Investitii pentru tineret".



Citeste si