13 Iulie 2016

Ministerul Finantelor va invata de la experti olandezi cum sa fie mai atent la banul public



Ministerul Finantelor Publice (MFP) va beneficia gratuit de consultanta si instruire din partea Olandei pentru a imbunatati prioritizarea investitiilor, managementului datoriei si analiza cheltuielilor publice.

"Ministerul Finantelor Publice va beneficia de asistenta tehnica din partea guvernului olandez. Procesul a fost deja demarat pentru trei domenii prioritare: prioritizarea investitiilor publice, managementului datoriei publice si analiza cheltuielilor", a informat Ministerul Finantelor printr-un comunicat.

Acordul a fost semnat de ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, cu omologul sau din Olanda, Jeroen Dijsselbloem.

"Sprijinul acordat de catre Guvernul olandez va duce la o accelerarea a proiectelor prioritare ale Ministerului Finantelor si la eficientizarea activitatilor institutiei in domenii cheie. Ne-am angajat intr-un proces intens de reforme ce vizeaza prioritizarea investitiilor publice si o analiza atenta a cheltuielilor", a declarat Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

In urma acestei intelegeri, Romania si Olanda vor extinde si facilita schimbul de cunostinte, experienta si expertiza tehnica intre reprezentanti si, acolo unde este cazul, intre alte institutii relevante implicate in domeniul finantelor publice.

Programul va consta in schimburi de documentatii, vizite de consultanta ale expertilor celor doua tari, programe de instruire, participarea la seminarii, ateliere de lucru si conferinte in fiecare dintre cele doua tari.

Acesta nu presupune eforturi financiare din partea Ministerului Finantelor Publice.



Citeste si