25 Iulie 2016

Cele mai reclamate firme de asigurari: City Insurance, Asirom, Carpatica Asig si Euroins au cumulat mai mult de trei sferturi din petitiile clientilor



Firmele Asirom, City Insurance, Carpatica Asig si Euroins, aflate deja in atentia Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) pentru probleme cu banii, au cumulat 76,14% din totalul reclamatiilor depuse, in primul semestru al acestui an, de soferii sau de service-urile nemultumite de servicii primite, conform unui comunicat publicat, conform News.ro

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a primit, in primele sase luni ale anului, un numar total de 8.124 petitii transmise de catre asigurati.

”Comparativ cu perioada similara a anului trecut, numarul petitiilor analizate si solutionate, in mod unic pe petent, a scazut cu 2%”, precizeaza ASF.


Sursa: ASF
Cele mai multe petitii, ca pondere din total, au fost inregistrate in dreptul City Insurance, 37,56%, urmata de Asirom cu 14,07%, Carpatica Asig cu 14,03% si Euroins cu 10,48%. Cele mai mari cresteri ale numarului de petitii, comparativ cu acelasi semestru din 2015, l-au inregistrat firmele de asigurari Forte Asigurari (+8.100%), City Insurance (+165,49%), Carpatica Asig (+45,13%) si Asirom (+26%).

Pentru celelalte societati au fost consemnate scaderi ale numarului de petitii primite in primul semestru din 2016, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe clase de asigurari, zona asigurarilor obligatorii RCA si Carte Verde a primit cele mai multe petitii, 76,77% din total. Pe locul doi sunt asigurarile CASCO, cu 16,11% din total.

ASF a aprobat saptamana aceasta planul de redresare financiara a companiei City Insurance, care obliga actionarii societatii sa majoreze capitalul social cu 30 milioane euro pana la 30 septembrie. La Asirom, ASF a fixat firmei termen pana in 15 august pentru a remedia deficientele descoperite de catre autoritate in urma unui control. ASF a decis pe 25 ianuarie intrarea Carpatica Asig in rezolutie, o situatie similara insolventei, pentru a evita falimentul societatii de asigurari.

In cazul Euroins, ASF a hotarat in 14 octombrie 2015 sa deschida procedura de redresare financiara, avand ca obiectiv restabilirea situatiei financiare in termen de un an. In august 2015, ASF a decis sa ceara falimentul Astra Asigurari, liderul pietei RCA la acea vreme, care in prezent se afla in procedura de lichidare.



Citeste si