6 Octombrie 2016

George Simon, MasterCard: cat de utilizata este tehnologia contactless in Europa Centrala si de Est la 4 ani distanta de obiectivul acceptarii totale



Cehia este lider in Europa Centrala si de Est in ceea ce priveste platile contactless, urmata de Polonia si Ungaria, a declarat George Simon, presedintele diviziei Europa Centrala si de Est in cadrul MasterCard. Aflati dintr-un interviu exclusiv ce dezvoltari isi propune sa faca gigantul de fintech in Romania, cum a raspuns concurentei din partea "baietilor mari" din zona digitala, dar si a miilor de solutii venite din zona start-up-urilor.

"Europa Centrala si de Est este cea care conduce in ceea ce priveste adoptia contactless. De fapt, am dezvoltat aceste piete mai devreme decat cele occidentale. La nivel global sunt cateva tari remarcabile, Australia, Canada, dar Cehia, Polonia, Ungaria si Romania sunt in grupul tarilor cu adoptie puternica. Cehia este insa liderul din ECE", a spus Simon intr-un interviu acordat WALL-STREET.RO la MasterCard Innovation Forum.

In Budapesta, am sarit intr-un taxi, i-am dat cardul, care nu era unul contactless, soferul a incercat sa il apropie de POS si mi l-a dat inapoi spunandu-mi ca nu merge. Contactless a devenit aici un mod de viata.

Aflati ce pondere au platilor contactless in reteaua MasterCard in articolul Wall-Street PRO.



Citeste si