13 Octombrie 2006

Wimmer: Vrem sa listam Erste Bank pe Bursa din Bucuresti

Erste Bank va face in scurt timp o oferta angajatilor Bancii Comerciale Romane (BCR) de schimbare a actiunilor BCR cu titluri Erste, iar intentia conducerii este sa listeze actiunile Erste pe bursa din Bucuresti, a declarat directorul de dezvoltare al Erste, Manfred Wimmer.
"Impactul tranzactiei va fi resimtit pe piata de capital, pentru ca va creste volumul actiunilor Erste", a aratat Wimmer, citat de NewsIn. Directorul de dezvoltare al Erste a precizat ca banca austriaca nu este in negocieri cu niciunul dintre SIF-uri. "Este important sa clarificam lucrurile, pentru ca dorim sa listam BCR pe bursa de la Bucuresti si cred ca va fi un lucru bun pentru actionarii SIF-urilor", a spus Wimmer.

Reprezentatul bancii austriece crede ca bancile din Romania se vor dezvolta in urmatorii ani mai rapid decat economia in general. "Romania are o economie puternica si credem ca piata bancara romaneasca este subevaluata", a afirmat el. Erste Bank a platit astazi statului roman 2,2 miliarde de euro pentru pachetul majoritar de actiuni cumparat. Aceasta este cea mai mare suma obtinuta in Romania in urma unui porces de privatizare.



Citeste si