12 Iunie 2017

5 giganti fintech cu care ai putea sa te intalnesti in urmatorii ani



Tehnologia financiara a luat avant in ultimii ani, lansand provocari serioase jucatorilor traditionali care s-au trezit cu o competitie ce evolueaza uimitor de la an la an. Ca vorbim despre credite, transfer de bani, depozite sau finantari, cu ajutorul tehnologiei, acesti jucatori au intrat in hora financiara cu o abordare proprie, abordare care le-a adus unora dintre ei parteneriate cu institutii financiare de renume. Influenta acestora pe piata din Romania este posibil sa fie din ce in ce mai simtita odata cu intrarea in vigoare a directivei PSD 2, incepand cu 13 ianuarie. Va prezentam in continuare 5 dintre cele mai mari fintech-uri de pe planeta, conform Investopedia.com.

Ant Financial

Ant Financial este o companie derivata din compania Alipay – cea mai mare platforma de plati electronice din lume - detinuta de catre grupul Alibaba. Astazi, Ant Financial contine Alipay, Ant Fortune, Ant Financial Cloud si alte servicii financiare. Impreuna, Ant Financial si companiile afiliate acopera servicii precum managementul averii, raportarea creditelor, private banking, plati si cloud computing. Fintech-ul este evaluat la 75 de miliarde de dolari,

sursa foto: antfin.com


Adyen

Fondata in 2006, Adyen ofera business-urilor o platforma unica de acceptare a platilor indiferent de canalele de vanzare pe care le folosesc. Compania proceseaza platile online, mobile sau cele realizate in magazin pentru mai mult de 4,500 de business-uri. Fintech-ul continua sa aiba o crestere accelerata si are in portofoliu companii precum Facebook, Uber, Netflix, Spotify, L”Oreal, Burtberry, Symantec si Microsoft. Compania inregistreaza o crestere impresionanta a veniturilor de la an, cifra de afaceri inregistrata in 2016, de peste 700 milioane de dolari, fiind aproape dubla decat cea inregistrata in 2015, de 365 de milioane de dolari. Pe perioada anului 2016, fintech-ul a procesat tranzactii de 90 de miliarde de dolari, inregistrand o crestere de 80% de la an la an.

sursa foto: adyen.com


Qudian

Fondata in 2014, Qudian este un Fintech chinez care face parte din zona de creditare. Qudian functioneaza ca o platforma de micro-creditare pentru studenti, de plata a ratelor si de gestionare a investitiilor. In timp ce in tarile din Vest, majoritatea bunurilor sunt cumparate prin intermediul cardurilor de credit care permit plata in rate, consumatorii de pe pietele din China nu folosesc acest mecanism, penetrarea cardurilor in cadrul populatiei fiind mica, oferindu-i sanse de dezvoltare fintech-ului Qudian. Compania a realizat numeraose parteneriate cu site-uri de e-commerce, de servicii digitale si financiare. Quidin ar urma sa se listeze pentru a-si mari capitalul de la 800 milioane de dolari la 1 miliard de dolari. Compania a oferit imprumuturi de aproximativ 4,85 miliarde de dolari , iar pentru 2017 se asteapta ca cifra sa fie mai mult decat dubla , in jur de 11,77 miliarde dolari.

sursa foto: rawpixel.com / shutterstock.com


Avant

Fondat in 2012, fintech-ul este o platforma online ce ofera clientilor imprumuturi accesibile si cu costuri reduse. Avant este o companie tech, dedicata crearii produselor financiare practice pentru orice tip de consumator. Compania si-a oferit serviciile unui numar de peste 500 de mii de clienti si are un portofoliu de imprumuturi in valoare de 3,5 miliarde de dolari.

sursa foto: avant.com


Sofi

Sofi se autointituleaza ca fiind un nou tip de companie financiara care trateaza imprumuturile si administrarea finantelor cu o noua abordarea. Compania, cu sediul in San Francisco, a fost infiintata in 2011 de catre patru studenti. Aceasta ofera refinantari pentru creditele luate de catre studenti, credite ipotecare, credite personale, asigurari de viata, etc. Sofi a oferit imprumuturi de peste 19 miliarde de dolari si are peste 300.000 de mii de clienti.

sursa foto: sofi.com




Citeste si