30 Octombrie 2006

Energopetrol cere Bursei sa pastreze titlurile companiei la categoria a II-a

Compania Energopetrol a transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB) argumente in vederea mentinerii actiunilor companiei la categoria a doua, dupa intentia consiliului Bursei de a retrograda titlurile companiei la categoria a treia a BVB, se mentioneaza in comunicatul transmis de Energopetrol.

In sedinta de luni, 16 octombrie, Comisia de Admitere la Tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti a avizat trasferul actiunilor companiei Energopetrol de la categoria a doua la categoria a treia, a Titlurilor de Capital. Decizia era motivata de faptul ca societatea nu inregistrase profit in ultimul an si nu indeplineste cerinta de lichiditate care impune o rata minima anuala a zilelor de tranzactii de 40%.

In replica, conducerea companiei Energopetrol a informat BVB ca in ultimii trei ani a obtinut profit. In ceea ce priveste rata anuala a tranzactiilor, de 23,23% nu poate fi influentata de conducerea companiei si este dictata de piata bursiera, se mentioneaza in pozitia transmisa de companie catre BVB.

In plus, capitalurile proprii ale companiei depasesc valoarea minima de doua milioane de euro impusa prin Codul Bursier, aplicabil din 20 septembrie.

Conducerea companiei considera ca o eventuala retrogradare a titlurilor companiei este nejustificata.

Compania Energopetrol Campina a obtinut un profit de 83.000 lei (23.000 milioane euro) pe primul semestru al anului 2006, la o cifra de afaceri de 6,70 milioane lei (1,90 milioane euro), potrivit raportului semestrial al companiei, remis, vineri, Bursei de Valori Bucuresti.

Compania Energopetrol Campina ofera servicii de constructii de retele si instalatii electro-energetice, de telecomunicatii si are in prezent peste 320 de angajati.

Energopetrol are un capital social de cinci milioane de lei noi, iar prima zi in care actiunile ei au fost tranzactionate la bursa a fost 30 ianuarie 1998.

Pentru anul 2005, Energopetrol a raportat o cifra de afaceri neta de 11,6 milioane de lei noi, in scadere cu 2,1 milioane de lei noi fata de 2004. Profitul net din 2005 (peste 175.000 de lei noi) a scazut cu aproximativ 11% si a fost cu 22.000 de lei noi mai mic decat in anul precedent.



Citeste si