10 Ianuarie 2018

Misu Negritoiu, fostul sef al ASF, devine senior advisor in cadrul EY Romania



Misu Negritoiu, fost sef al ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) si fost CEO al ING Bank, a devenit senior advisor in cadrul EY Romania, una dintre cele mai mari firme de consultanta si audit din piata locala, parte a BIG4.

Potrivit unui comunicat transmis de EY, Negritoiu va oferi din functia de advisor consultanta pentru tranzactii si va sprijini dezvoltarea strategiei de piata a EY, la nivel local, dar si international.

Misu Negritoiu a detinut functii executive, atat in sectorul public, cat si in cel privat, in domeniul financiar-bancar - CEO al subsidiarei ING Bank din Romania si presedinte al Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF).

"Sunt onorat ca m-am alaturat echipei de profesionisti EY Romania si sunt convins ca voi contribui la proiecte de anvergura, pe plan local si regional. Cred ca, imbinand experienta mea cu cea a echipei, vom reusi sa obtinem rezultate semnificative, cu valoare adaugata atat pentru companiile pe care le deservim, cat si pentru EY", declara Misu Negritoiu.

Misu Negritoiu a fost revocat de Parlament din functia de presedinte al ASF pe 11 mai 2017, in urma unui raport prin care acestuia i se imputa modul in care ASF a gestionat criza de pe piata RCA din 2016. Misu Negritoiu a ajuns presedinte al ASF la 1 aprilie 2014, cu sprijinul PSD, care a votat masiv in Parlament numirea sa. Negritoiu a venit la conducerea ASF in locul lui Dan Radu Rusanu, care si-a dat demisia de la sefia autoritatii din arestul politiei, in martie 2014, in conditiile in care era arestat pentru 30 de zile in dosarul Carpatica - ASF.



Citeste si