27 Noiembrie 2006

Bursele din Bucuresti si Sibiu incep tranzactiile simultan

Tranzactiile la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) vor incepe la ora 10, incepand din data de 4 decembrie, dupa ce piata din Bucuresti si-a modificat orarul, a anuntat un comunicat transmis de BMFMS.

Programul de functionare al Bursei de Valori Bucuresti va fi decalat cu un sfert de ora. Astfel, sesiunea de pre-deschidere va fi intre 9.30 si 10.00, iar tranzactionarea propriu-zisa se va efectua intre ora 10.00 si ora 14.00.

"Noi am decis modificarea programului de incepere al sesiunii de pre-deschidere si al celei de tranzactionare. Ulterior, am transmis Bursei din Sibiu noul program, conducerea Bursei din Sibiu fiind de acord cu aceste ore", a declarat pentru NewsIn, Stere Farmache, directorul general al BVB.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat, in acesta saptamana, modificarea art. 45 (2) din regulamentul numarul 4 al BMFMS privind tranzactionarea pe piata reglementata de instrumente financiare derivate, referitor la prelungirea duratei sesiunii de pre-deschidere de la 15 la 30 de minute, se mnetioneaza in comunicatul transmis de Bursa din Sibiu, a precizat purtatorul de cuvant al BMFMS Decebal Toderita.

Incepand din data de 4 decembrie 2006, pre-deschiderea se va desfasura intre 9.30 si 10.00, iar tranzactionarea la Sibiu se va efectua in intervalul orar 10.00-16.00.

La mijlocul lunii septembrie, Consiliul de Administratie al Bursei din Sibiu a aprobat corelarea programului de pre-deschidere si de deschidere al sesiunii de tranzactionare cu programul Bursei de Valori Bucuresti.

CNVM a cerut in luna septembrie Bursei de Valori Bucuresti si Bursei Monetar Financiare si de Marfuri de la Sibiu sa isi coreleze programele de tranzactionare.



Citeste si