28 Noiembrie 2006

SIF 4 Muntenia va lista societatile unde este actionar majoritar

Societate de Investitii Financiare Muntenia (SIF4) intentioneaza sa listeze la Bursa de Valori Bucuresti sau la Rasdaq, companiile din portofoliul sau la care detine pachetele majoritare de actiuni, a declarat Gabriel Filimon, director executiv al SAI Muntenia.

"O societate de investitii financiare nu reprezinta si o societate de adminsitrare pentru companiile pe care le are in portofoliu. Vrem ca societatile la care detinem pachetul majoritar de actiuni sa le listam pe o piata reglementata, prima dintre ele speram la inceputul anului 2007", a declarat citat de NewsIn Simion, la seminarul organizat de Forum Invest.

Prima societatea pe care SIF 4 intentioneaza sa o listeze la inceputul anului viitor este Casa de Bucovina Club de Munte, la care SIF 4 Muntenia detine 85,49% din capitalul social, detinere care reprezinta 1,02% din activul total al SIF Muntenia. Societatea activeaza in domeniul turistic.

"Vom face o majorare de capital social, dar inca nu ne-am decis cu cat se va majora capital, motiv pentru care nu stim, deocamdata nici piata pe care o vom lista", a declarat Simion.

Proiectul va fi aplicat in mai multe etape, impreuna cu adminsitratia locala care beneficiaza de programe de finantare (grant-uri) pentru dezvoltarea unui parc dendrologic in zona in care este situata societatea.



Citeste si