12 Decembrie 2006

BT Asigurari a vandut 0,058% din actiunile Banca Transilvania

BT Asigurari a vandut, luni, un pachet peste 0,058% din actiunile Bancii Transilvania pentru suma de 2,3 milioane lei, a anuntat un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

"In cadrul grupului s-a luat decizia sa se renunte la detinerile incrucisate. Pachetul vandut de BT Asigurari era o detinere pe care compania de asigurari o avea inainte ca Banca Transilvania sa devina actionarul majoritar al BT Asigurari", a declarat pentru NewsIn, Rares Nilas, presedintele casei de brokeraj BT Securities.

BT Asigurari urmeaza sa isi vanda toate actiunile pe care le detine la Banca Transilvania. "Prin acesta tranzactie nu a fost vandut intreg pachetul detinut, dar BT Asigurari avea si inainte un procent nesemnificativ din capitalul bancii", a mai spus Nilas.BT Asigurari a fost infiintata in anul 1994, fiind una dintre companiile Grupului Financiar Banca Transilvania.

Structura actionariatului BT Asigurari este formata din: Banca Transilvania - 79,88%, SIF Banat Crisana - 10%, alti actionari, persoane fizice romane si straine - 10,12 %.Capitalul social subscris si varsat al BT Asigurari este de 26,5 milioane lei, ultima majorare fiind efectuata in luna iunie 2006, de la valoarea de 20 milioane lei.



Citeste si