3 Septembrie 2018

Subscrierile companiilor Uniqa au scazut cu 13% in primele sase luni, dupa reducerea expunerii pe RCA



Uniqa Asigurari si Uniqa Asigurari de Viata au subscris, cumulat, in primele sase luni ale acestui an, prime brute in valoare de 44,3 milioane de euro, in scadere cu 13%, comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut, in contextul reducerii expunerii pe segmentul asigurarilor auto, RCA si CASCO.

Defalat, Uniqa Asigurari de viata a vandut polite in valoare de 9,1 milioane de euro, cu 56 % mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, au crescut cu 9% si primele brute subscrise pe segmentul non-motor, valoarea acestora ridicandu-se la 13,4 milioane de euro, in cazul Uniqa Asigurari.

"Inca din 2014 am adoptat o politica prudenta in ceea ce priveste expunerea pe segmentul motor, decizie asumata in contextul in care, in ultimii ani, ne-am confruntat cu un aflux de daune, cu impact negativ din punct de vedere financiar asupra companiei. Conform strategiei noastre de business, inregistram o crestere pe clasele de asigurari pe care am decis sa ne concentram, respectiv asigurarile non-motor si asigurarile de viata. In acest context, am inregistrat o scadere a vanzarilor pe segmentul motor in raport cu aceeasi perioada a anului trecut, care a condus catre o diminuare a veniturilor companiei cu 1,3 milioane euro. In prezent, ne confruntam cu o scadere a profitului, dar acest lucru este asumat si temporar, in contextul unui plan ce vizeaza diversificarea portofoliului in sensul cresterii ponderii asigurarilor non-motor", a declarat Franz Weiler (foto), CEO-ul UNIQA Asigurari.

Potrivit unui comunicat al grupului, dupa primele sase luni ale acestui an, Uniqa Asigurari are o rata de solvabilitate de 160,55%, iar Uniqa Asigurari de viata o rata de solvabilitate de peste 200%.

In ceea ce priveste planurile celor doua companii pentru perioada urmatoare, se urmareste si o dezvoltare a gradului de standardizare a produselor vandute, precum si a gradului de automatizare a proceselor. "Am scazut si costurile administrative cu aproximativ 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut, semn ca ne aflam pe drumul cel bun in ceea ce priveste eficientizarea proceselor", a declarat, de asemenea, vicepresedinte Uniqa Asigurari.



Citeste si