12 Octombrie 2018

Indicele ROBOR are evolutii minore in sedinta de astazi, 11 octombrie: ce s-a intamplat cu ROBOR la 3 luni



Indicele ROBOR a inregistrat evolutii minore pe majoritatea scadentelor in sedinta de astazi, 11 octombrie, dupa ce cu o zi inainte ROBOR la 3 luni s-a majorat cu 0,04 puncte procentuale.

ROBOR overnight si ROBOR la doua zile merg cot la cot astazi, inregistrand o scadere de 0,01 puncte procentuale fata de sedinta anterioara. Acestea sunt cotate ambele la 2,75% pe an, iar in ceea ce priveste ROBOR la 1 saptamana, indicele a crescut cu 0,01 puncte procentuale, fiind cotat la 2,87% pe an, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Aceeasi crestere a fost inregistrata si in cazul scadentei la o luna, indicele ROBOR 1M majorandu-se de la 3,09% pe an la 3,10% pe an. ROBOR la 6 si la 9 luni si-au pastrat valorile inregistrate in sedinta anterioara, respectiv 3,43% pe an si 3,51% pe an.

ROBOR la 3 luni ramane la valoarea inregistrata in sedinta anterioara

Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza majoritatea dobanzilor la creditele in lei, si-a pastrat astazi, 11 octombrie, cotatia inregistrata in sedinta anterioara, respectiv 3,17% pe an.

Evolutia dobanzilor in piata monetara este direct influentata de cresterea preturilor de consum. Institutul National de Statistica (INS) a publicat miercuri rata anuala a inflatiei pentru luna septembrie, care ramane la un nivel ridicat, desi a scazut usor de la 5,1%, in august, la 5,03%. In septembrie, marfurile nealimentare s-au scumpit cel mai mult, cu 6,55%, cele alimentare cu 4,44%, in timp ce serviciile au inregistrat un avans de 2,54%, conform datelor prezentate de INS.



Citeste si