3 Iunie 2019

Eugen Teodorovici, salvatorul ANAF, vrea sa elimine incompetenta, coruptia si politizarea institutiei



Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, o ridica in slavi pe Mirela Calugareanu, noua sefa a ANAF, dupa ce tot el a solicitat, in urma cu mai bine de un an, inlocuirea acesteia cu Ionut Misa, fost ministru al Finantelor. Ce spunea Teodorovici despre inlocuirea Mirelei Calugareanu in momentul demiterii acesteia de la conducerea Fiscului?

Eugen Teodorovici, a declarat, luni, dupa demiterea Mihaelei Triculescu din conducerea ANAF, ca ca trebuie eliminate ”incompetenta, coruptia si politizarea” Fiscului, unde ar trebui sa primeze ”meritocractia, integritatea si competenta”. Reamintim, insa, ca tot Eugen Teodorovici este cel care a propus-o pe aceasta pentru cea mai inalta functie in ANAF.

La acel moment, ministrul Finantelor a evitat sa isi explice decizia, precizand ca „atunci cand faci o astfel de propunere ti-o asumi (...), inseamna ca esti de acord cu ea”.

Cu ocazia stafetei de la varful Agentiei, Teodorovici a anuntat ca termenul pentru informatizarea ANAF este 2020.

Despre noul sef al Fiscului, Mirela Calugareanu, care a mai condus institutia timp de cateva luni, din vara lui 2017 pana in martie 2018, Teodorovici a spus ca este un ”fiscalist de exceptie”.

“Doamna presedinte stie ca partea de administrare fiscala trebuie sa cunoasca o schimbare radicala, pentru toti contribuabilii, fie ca sunt persoane fizice sau juridice. Sunt multi oameni care nu stiu daca datoreaza sau au de luat bani de la stat. Contribuabilii trebuie sa fie cei corecti, in timp ce evazionistii trebuie sa-si doreasca sa fi respectat legea”, a declarat Teodorovici.

La randul sau, Mirela Calugareanu a precizat ca printre obiectivele si masurile prioritare ale Fiscului in perioada urmatoare se numara asigurarea unor servicii de calitate in relatia cu contribuabilii, combaterea evaziunii fiscale, infiintarea unor sctructuri noi care sa asigure contribuabililor un tratament diferentiat in functie de comportamentul fiscal al fiecaruia si reducerea numarului de formulare si declaratii fiscale pentru perspane juridice. In prezent, numarul acestora se ridica la aproximativ 600.



Citeste si