17 Ianuarie 2007

Banca Transilvania si olandezii de la Aegon ataca piata de asigurari de pensii

Aegon NV, al doilea mare jucator de pe piata de asigurari din Olanda, va intra pe piata de asigurari de pensii din Romania, alaturi de Banca Transilvania, continuand astfel procesul de dezvoltare in Europa.
Banca Transilvania si Aegon doresc sa infiinteze in Romania o companie mixta in domeniul pensiilor private obligatorii, au anuntat oficialii bancii romanesti.

In Romania, potrivit proiectului de lege privind pensiile private obligatorii, aprobat deja de Senat, in primul an de functionare a pilonului II al sistemului de pensii, catre fondurile de pensii administrate privat vor fi transferate doua procente din contributia la asigurarile sociale de stat, contributia transferata urmand sa fie majorata cu 0,5% pe an, pana la 6%, in interval de opt ani.

Banca Transilvania are in prezent o retea de 341 de unitati si apoximativ 4.500 de angajati. Banca avea, dupa primele noua luni ale anului trecut, active de 6,8 miliarde lei (1,9 miliarde euro) si o cota de piata de 4,5%, fiind a cincea ca marime in sistemul bancar romanesc.



Citeste si