15 Iulie 2019

Teodorovici anunta o plafonare si o "taxa de solidaritate" pentru pensiile speciale mai mari de 10.000 de lei



Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat luni mai multe masuri bugetare despre care a spus ca au fost convenite in sedinta CEX a PSD: limitarea calatoriilor gratuite cu trenul acordate studentilor si impozitarea pensiilor speciale.

Teodorovici a precizat ca o varianta normala pentru pensiile speciale ar fi plafonarea la un nivel stabilit de 10.000 de lei, iar in cazul in care suma este depasita, sa fie aplicata o taxa de solidaritate. "In acest fel se indreapta foarte multe lucruri. Actul normaitv propus de guvern va ajunge in Parlament", a mai adaugat Teodorovici.

In ceea ce priveste propunerile pentru studenti, ministrul Finantelor a adaugat ca este vorba despre limitarea numarului de calatorii gratuite in fiecare an, limitarea la 26 de ani a varstei pana la care se acorda calatoriile si eliminarea lor in cazul studentiilor repetenti sau cu restante. Acesta a adaugat ca masurile "nu sunt luate din lipsa de bani, ci pentru ca trebuie sa fie luate pentru sustenabilitate financiara".



Citeste si