7 Martie 2007

Bursa din Sibiu isi cauta partener, dupa esecul fuziunii cu BVB



Actiunile Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri de la Sibiu (BMFMS) vor fi scoase la vanzare prin intermediul unei societati de intermediere din Cipru, dupa ce fuziunea cu Bursa de Valori din Bucuresti (BVB) a esuat, a declarat pentru The Money Channel, presedintele BMFMS, Teodor Ancuta

Ancuta a declarat ca "Bursa de la Sibiu si-a cautat un partener imediat dupa ce fuziunea cu Bursa de la Bucuresti a esuat", deci acest lucru este in opinia sa o dovada ca in ciuda zvonurilor, BMFMS a dorit sa fuzioneze cu Bursa de la Bucuresti.

Conducerea BMFMS a propus actionarilor un contract de intermediere pentru vanzarea actiunilor catre un operator bursier international. Contractul este valabil si pentru actiunile de la Casa Romana de Compensare, deoarece potrivit afirmatiilor presedintelui BMFMS, "actionarii, care detin Bursa, detin si Casa in proportie de aproximativ 90%, deci foarte putini sunt cei care sunt numai la Casa".

Pana acum, aproximativ 23% dintre actionarii Bursei de la Sibiu s-au aratat interesati de solutia propusa in cadrul Adrunarii Generale a Actionarilor, iar termenul pentru vanzare acordat firmei de intermediere cipriote este de trei luni, a precizat Ancuta potrivit NewsIn.

Presedintele BMFMS a explicat ca s-a apelat la firma de intermediere din cauza ca nu s-a stabilit clar cat vrea fiecare actionar sa vanda din cota pe care o detine, iar in contractul transmis tuturor actionarilor a fost prevazuta si o a doua firma de intermediere, din Germania, astfel incat cine va efectua mai repede vanzarea va castiga contractul, a explicat Teodor Ancuta, mentionand ca actionarii Bursei de la Sibiu isi doresc sa se asocieze cu un operator mare.

Potrivit presedintelui Bursei de la Sibiu, "pretul pe care l-au solicitat actionarii Bursei spre 1.600 de lei, deci la actiunile pe care le detine, Bursa de la Sibiu a fost evaluata la opt milioane de euro", iar in urma vanzarii actionarii si-au propus ca din trimestrul trei sa tranzactioneze pe BMFMS actiuni pe piata SPOT. Ancuta a tinut sa mentioneze ca acele actiuni nu vor fi romanesti, ci vor fi actiunile unor companii mari din Europa, pe care societatea cumparatoarea Bursei de la Sibiu le va aduce in portofoliul sau, pentru a fi tranzactionate in Romania.

Teodro Ancuta a spus ca printre cumpararorii care s-au aratat interesati de actiunile Bursei de la Sibiu cei mai agreati sunt OMX-ul si Eurolext-ul si spera ca pana in luna mai sa fie stabilit un cumparator.



Citeste si