5 Aprilie 2007

Raiffeisen deschide depozite cu 10% dobanda anuala pentru investitorii in fonduri

Investitorii care plaseaza cel putin 2.000 lei in fondurile mutuale administrate de Raiffeisen Asset Management pot constitui depozite cu aceeasi suma pe trei luni la Raiffeisen Bank, cu dobana fixa de 10% pe an.

Suma minima care poate fi investita de un client este de 4.000 lei, din care 2.000 lei intr-un depozit in lei pe trei luni cu 10% dobanda anuala fixa si 2.000 lei in unitati de fond la Raiffeisen Prosper sau Raffeisen Benefit, cele doua fonduri mutuale administrate de Raiffeisen Asset Management. Raiffeisen Prosper este un fond orientat preponderent pe investitii in actiuni, in timp ce Raiffeisen Benefit este unul cu investitii mai ales in obligatiuni.

In luna noiembrie 2006, Raiffeisen lansase o oferta identica, care a fost valabila pana la finalul anului trecut.

"Asa cum e firesc, dobanzile la depozite urmeaza curba inflatiei si scad, tocmai de aceea dorim sa stimulam interesul clientilor nostri pentru alternative de economisire si investire a sumelor de care dispun", a spus vicepresedintele diviziei retail a Raiffeisen Bank, Razvan Munteanu.

"Pachetul depozit plus unitati de fond ofera avantajul reducerii riscurilor prin diversificare, dar si o stuctura echilibrata a investitiilor. Astfel, o parte din resursele clientilor sunt plasate pe termen scurt in depozite si cealalta parte, pe termen mediu si lung in fondurile de investitii", a declarat presedintele Raiffeisen Asset Management, Mihai Ion.

Raiffeisen Asset Management, este a treia societate de administrare de fonduri din Romania dupa valoarea activelor administrate, cu active sub gestiune de 79 milioane lei la sfarsitul anului trecut. Raiffeisen Bank are, in prezent, peste 2,2 milioane de clienti de retail, din care peste 130.000 de firme mici si mijlocii, si peste 4.700 corporatii mari si medii. Banca detine o retea de peste 290 unitati, 860 de bancomate si peste 6.700 de aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS). Raiffeisen Bank detinea active de 13,8 miliarde lei (4,09 miliarde euro) la finalul lui 2006 si controla 8,03% din piata bancara romaneasca, fiind pe locul al treilea in sistemul bancar, arata datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR).



Citeste si