3 Februarie 2022

Furt de criptomonede: Sute de milioane de dolari ar fi fost obținute de hackeri după ce au atacat un ”pod” din industria blockchain



Criptomonede în valoare de peste 320 de milioane de dolari ar fi fost furate în urma unui atac asupra unei platforme care conecteaza blockchain-urile Ethereum și Solana, în ceea ce pare a fi al doilea cel mai mare jaf din industrie, după cel suferit de Poly Network în august anul trecut, de peste 600 de milioane de dolari.

Ethereum este cea mai folosită platformă blockchain și unul dintre cei mai importanți jucători pe zona de DeFi(aplicații financiare dezvoltate pe blockchain ce, spre deosebire de industria financiară tradițională, funcționează fără intermediari).

Posesorii de criptomonede, de cele mai multe ori, operează pe mai multe blockchain-uri, motiv pentru care au fost create ceea ce pot fi descrise ca niște ”poduri” între blockchain-uri, ce permit tranzacționarea de active digitale între ele. Un astfel de pod este și Wormhole, ținta atacului estimat de analiștii din piața criptomonedelor la peste 320 de milioane de dolari, conform CNBC.com.

El reprezenta puntea dintre blockchain-urile Solana și Ethereum, prin intermediul căreia erau trimise token-uri și NFT-uri. Un potențial incident privind Wormhole a fost confirmat de către dezvoltatorii care reprezintă platforma printr-un mesaj pe Twitter.



Citeste si