7 Februarie 2022

Investițiile în fintech-uri au crescut exponențial la nivel global. Care sunt cele mai căutate sub-industrii



Finanțarea fintech-urilor la nivel a urcat cu 70% mai mult decât cea de anul trecut, care a însumat, la nivel global, 210 miliarde de dolari, încurajată fiind de interesul crescând în crypto și în tehnologia blockchain, scrie agenția Bloomberg.

Regiunea extinsă Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) a fost beneficiara a 77 de miliarde din totalul de 210 miliarde, incluzând 18,5 miliarde investite în zona nordică și 5,4 miliarde în Germania.

Fintech-urile din Marea Britanie au atras investiții de 37,3 miliarde de dolari în 2021, în creștere cu 617% față de cele 5,2 miliarde strânse în anul anterior (2020).

Această creștere spectaculoasă este pusă pe seama finalizării achiziției de către London Stock Exchange Group Plc a Refinitiv Financial Solutions, care a urcat evaluările firmelor din această industrie.

Numărul de acorduri încheiate în această industrie a crescut cu mai bine de 25%, la 601, potrivit unui raport întocmit de compania de servicii profesionale KPMG. UK a fost gazda a cinci dintre cele mai mari înțelegeri ale industriei fintech din regiunea EMEA.

Boom-ul acordurilor de finanțare a dat partea leului companiilor de plăți digitale de pe cuprinsul lumii, totalizând 51,7 miliarde de dolari, în vreme ce un record de 30 de miliarde a fost investit în ofertele pentru blockchain și crypto.
Firmele de securitate cyber au strâns 4,9 miliarde de dolari, iar fintech-urile care se ocupă cu produse pentru sănătate „numai” 1,6 miliarde.



Citeste si