15 Iunie 2022

Au pierdut banii investiți în criptomonede și acum dau în judecată platforma de tranzacționare: platforma Binance, vizată de un proces colectiv



Peste 2.000 de investitori în criptomoneda Terra au dat în judecată platforma de tranzacționare Binance într-un proces colectiv în care acuză compania de publicitate înșelătoare.

Compania Binance este acuzată în procesul colectiv pornit în SUA de faptul că a indus în eroare investitorii cu mesajele de promovare din jurul ecosistemului blockchain denumit Terra, conform Fortune.

Este primul proces de anvergură pe acest subiect, după ce peste 40 de miliarde de dolari s-au evaporat din ecosistemul Terra, banii provenind de la investitori care au pariat pe criptomonedele UST și LUNC.

Concret, acuzațiile se referă la faptul că Binance a promovat criptomoneda UST ca fiind mult mai stabilă decât s-a dovedit a fi.

Investitorii în criptomonede, care au băgat banii în activul digital Terra(LUNA), au primit o lovitură puternică. Unii dintre ei și-au pierdut economiile de-o viață, investite în această criptomonedă, după ce a suferit o scădere de peste 99%.

Criptomoneda era promovată ca fiind din categoria ”stablecoin”, active digitale care nu ar fi trebuit să fie riscante. Valoarea acesteia ar fi trebuit să fie legată de cea a dolarului.



Citeste si